dilluns, 7 de desembre del 2020

L'Associació Projectart rep la Medalla d'Honor de Barcelona


El passat dimarts dia 1 d'aquest mes de desembre va tenir lloc a les 18.00 h al Saló de Cent el lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona. L'acte va estar presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Aquest guardó municipal es va començar a instituir el 1997 amb motiu del centenari de l’agregació dels pobles del pla a la capital catalana. L'objectiu és reconèixer a aquelles persones i entitats que han contribuït al desenvolupament de la ciutat des d'una perspectiva social i cívica. Anualment es lliuren 25 medalles, de les quals 5 són de l’àmbit de ciutat i 20 proposades pels districtes. Cal recordar que al 1999 l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris va ser guardonat amb aquesta distinció.
Enguany li ha tocat el torn a l'Associació Projectart, una entitat amiga i veïna a l'Espai Via Favència que, des dels seus inicis, col·labora assíduament amb l'Arxiu. Entre d'altres coses, han gravat diverses càpsules i reportatges televisius, des de Nou Barris Televisió, amb companys i companyes de l'entitat, i van participar en el projecte Relligant Nou Barris. Disposen també de la pàgina web NouBarris.net. El reconeixement es deu principalment als seus 35 anys de trajectòria exercint de portaveu veïnal i d'informador local de l'actualitat dels barris del districte, fins i tot anteriorment a la creació de la televisió local Betevé.
En aquesta imatge podem observar a la Ruth i la Marta, dedicades a l'Associació Projectart des de fa anys i sòcies de l'Arxiu, mostrant orgulloses la Medalla d'Honor que és un premi a tota una trajectòria informativa i social. Des de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris us volem expressar la nostra més sincera felicitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada