dimecres, 23 de desembre del 2020

Presentació virtual del número 79 de la revista "L'Arxiu"


El passat dimarts dia 22 a les 19.00 h va tenir lloc la presentació del número 79 de la revista "L'Arxiu", que correspon al segon semestre del 2020. Degut a l'actual situació excepcional deguda a la pandèmia de Covid-19 l'acte es va fer de manera virtual mitjançant la plataforma jit.si a través de l'enllaç https://meet.jit.si/ArxiuHistoricRoquetesNouBarris.
L'acte va ser presentat per la Montse Argente i l'Arnaldo Gil i va tenir l'assistència virtual de diverses persones. El contingut d'aquest nou exemplar és de 52 pàgines i la portada, sota el títol "Relligant Nou Barris. L'oblit de la memòria", aquesta vegada fa referència a la situació d'oblit en què es troba aquest projecte conjunt que es va engegar ara fa uns anys i que no ha tingut continuïtat.
Pel que fa a la seva estructura, no han faltat com és habitual els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on s'ha fet balanç del darrer semestre, previsions per al proper any 2021, reivindicacions relatives a la memòria històrica i com ens adaptarem en un context postcovid), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat, les col·laboracions i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "Patrimoni i memòria històrica" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació), "Memorial del Mental" (on la seva responsable i companya nostra, Mercedes Hidalgo, fa una difusió d'aquest arxiu dins de l'Arxiu), "El racó del soci i de la sòcia" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu), "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte) i "Racó del poeta" (on es publiquen poemes relacionats amb Nou Barris).
Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb un anunci publicitari, com és costum en aquestes dates amb connotacions nadalenques. També ho ha fet Tecnocasa en les pàgines interiors. En aquest número han escrit articles Joan Catafal, Josep Maria Babí, Arnaldo Gil, José María Medina, Joan Termes, Pilar Escamilla, Lourdes Ferrando, Miquel Antoni Romàn, Jordi Foix, Roser Solà, Mercedes Hidalgo, Isabel Roig, Ricard Fernández i Mercè Abellà. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística a càrrec de la Montse Argente. 
Després de la presentació, d'una hora i mitja de durada, es va fer el comiat d'hivern tot desitjant Bon Nadal i Feliç Any 2021 a tothom, amb l'esperança de què ben aviat les coses comencin a millorar i arribem a una situació de normalitat el més aviat possible. Us volem recordar que els socis i sòcies de l'Arxiu rebran la revista gratuïtament per correu ordinari, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin adquirir-la, ho podran fer a partir del proper mes de gener al nostre local social de Via Favència 288A, tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Des de l'Arxiu volem donar les gràcies a l'Assessoria Via Júlia pel seu anunci i als qui han fet possible aquesta activitat virtual.

1 comentari:

  1. Valdria fer mencio de l'anunci de mitja pagina,a la 27, de TECNOCASA que tambe paga.

    ResponElimina