dilluns, 15 de novembre del 2021

L'Arxiu organitza visites guiades al castell de Torre Baró amb motiu del 7è aniversari de la seva obertura


El passat diumenge dia 14 van tenir lloc les activitats festives amb motiu del 7è aniversari de la rehabilitació i obertura al públic del castell de Torre Baró com a mirador, punt d'informació del Parc de Collserola, punt de recuperació de la memòria històrica de NouBarris i centre d'activitats ambientals i culturals.
De 10.00 h del matí a 12.00 h del migdia es va organitzar una caminada popular que incloïa una recollida col·lectiva de residus pels voltants del castell. De 12.00 h a 12.30 h del migdia es va fer un sorteig de regals entre els participants de la caminada i de 12.30 h a 14.00 h es van organitzar tallers infantils.
D'altra banda, una vegada més, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris va participar amb l'organització de visites guiades tant pels voltants com a l'interior de l'edifici. Entre les 12.30 h i les 14.00 h del migdia els companys Arnaldo Gil i Montse Argente es van encarregar d'explicar la història d'aquest indret que, des del 1970, és la icona del districte de Nou Barris. Sempre cal recordar que l'entitat va tenir un paper fonamental, destacat i decisiu en la recuperació del castell, una llarga lluita que va durar dues dècades.


El resultat va ser positiu, amb força visitants de totes les edats que van passar un agradable matí de diumenge i van conèixer aspectes poc coneguts de la història del castell. Com a curiositat, esmentar que va assistir el net de Manuel Maria de Sivatte i Llopart, un dels membres del Consell d'Administració de la societat Compañía de Urbanización de las Alturas del Noreste de Horta "Las Roquetas", destinada a urbanitzar la muntanya amb una ciutat-jardí.
Malgrat que, des de l'11 de novembre de 2014 el castell va obrir les seves portes al públic, les reivindicacions encara no s'han acabat. Des de l'Arxiu es demana que es condicionin les plantes intermèdies de l'edifici i es facin servir per a usos culturals diversos. Queda també pendent la instal·lació de l'ascensor i l'adequació del camí forestal comprès entre la parada de l'autobús i el castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada