diumenge, 7 de novembre del 2021

Inaugurada l'exposició "Fronteres i límits de Nou Barris"


El passat dimarts dia 2 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la inauguració de l'exposició fotogràfica que porta per nom "Fronteres i límits de Nou Barris". L'acte va comptar amb l'assistència d'unes 30 persones i va estar presentat pels autors de les fotografies que conformen la mostra: les companyes Pilar Escamilla i Marga Sànchez i el company José María Medina.
La Pilar Escamilla va ser l'encarregada de donar la benvinguda. Va explicar que les fotografies han estat fetes per tots tres durant aquest darrer any i que tant la selecció com el muntatge va ser força laboriós. Al costat d'algun conjunt de fotografies acompanyen uns petits poemes fets per ella mateixa, ja que considerava una bona combinació la fotografia i la literatura. A tot això va expressar el seu orgull de formar part de Nou Barris perquè és un districte que té "de tot" i, a més, la virtut de tenir la serra de Collserola ben a prop.


El José María Medina va comentar que amb aquesta exposició es fa història de la nostra pròpia història. En diferents èpoques de l'Arxiu es van fer actualitzacions fotogràfiques dels barris del districte i ara s'ha fet la darrera. També va destacar que l'exposició consta de més de 200 fotos escollides d'entre més de 3.000 i una projecció de 8 minuts de vistes aèries de Nou Barris fetes des dels terrats de diversos edificis. A més, la col·laboració d'amistats, associacions i entitats ha estat decisiva de cara a permetre accedir a llocs determinats per poder retratar paisatges.
Finalment, la Marga Sànchez va remarcar que, quan retrates els carrers del districte, te n'adones de les coses interessants que hi ha i que sovint passen desapercebudes, raó per la qual va animar a tothom a conèixer més de prop l'interior de Nou Barris.


Tots tres també van explicar que, com a equip de treball, s'han ajudat mútuament i cadascú ha aportat la seva pròpia experiència professional de cara a fer les fotografies, aconsellant-se i ajudant-se entre sí. Les imatges són del Nou Barris actual i el gran volum realitzat permetria la possibilitat de fer diverses exposicions temàtiques en els propers mesos. Aquesta vegada, però, d'acord amb el tema dedicat durant el present any, s'han escollit aquelles relatives als indrets que fan frontera administrativa amb Nou Barris.
L'acte el va cloure el company Arnaldo Gil, el qual va avançar quines serien les properes activitats previstes per al mes de novembre i part del desembre.
L'exposició és gratuïta, oberta a tot el públic en general i romandrà visitable fins el proper dissabte 18 de desembre. Per fer visites en grup cal fer inscripció prèvia per correu electrònic o telèfon, tal i com s'assenyala en l'apartat d'agenda mensual d'activitats del present blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada