dilluns, 28 de febrer del 2022

Presentat el llibre "Històries del Mental", de la Col·lecció Enciclopèdia de la Vida


El passat dijous dia 24 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) l'acte de presentació del llibre "Històries del Mental". Es tracta del quart volum de la Col·lecció Enciclopèdia de la Vida, una iniciativa que la nostra entitat va engegar l'any 2020 per tal de recollir la memòria històrica de les persones. Aquesta vegada s'ha recollit el testimoni vivent de les extreballadores i extreballadors de l'Institut Mental de la Santa Creu. Per a l'ocasió, es va editar un butlletí especial de la Col·lecció Petit Arxiu que, d'alguna manera, resumeix el contingut del llibre i que es pot adquirir al preu de 2€ al nostre local a l'Espai Via Favència a les hores d'obertura al públic de l'entitat.


La companya Montse Argente es va encarregar de fer la presentació, donar la benvinguda al públic assistent i explicar en què consisteix aquest projecte. Després es va passar el torn de paraula a la Mercedes Hidalgo, sòcia de l'Arxiu, responsable de la secció Memorial del Mental i antiga treballadora de l'esmentat centre sanitari. A continuació van parlar les diferents persones extreballadores allà presents que van fer cinc cèntims de les seves vivències personals, tot aportant interessants històries inèdites i desconegudes que contribueixen a millorar i a enriquir la història que ja es coneix. Entre d'altres coses, es va parlar sobre l'edifici del Mental, les seves seccions, el funcionament intern, les dependències, les condicions de treball, el tracte i la relació amb les persones recloses, els espais comuns i les teràpies.


La tertúlia va ser emesa en directe al grup de Facebook de l'Arxiu. Si voleu conèixer amb detall les interessants històries que s'han explicat al voltant del Mental no ho dubteu i accediu a l'esmentat grup on trobareu l'enregistrament audiovisual que és de lliure accés per a tothom. A més, podreu escriure la vostra opinó o bé fer una aportació personal a la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada