dimecres, 18 de maig del 2022

L'Arxiu presenta l'exposició i el llibre dedicat al poeta i dramaturg Ignasi Iglésias


El passat dijous dia 12 a les 19.00 h va tenir lloc a la seu de l'arxiu (Espai Via Favència) la presentació de l'exposició i del llibre dedicats al poeta i dramaturg andreuenc Ignasi Iglésias i Pujades. L'acte, que va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, va estar presentat per un dels seus autors, el Manel Martín Pascual, professor de secundària i membre del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, també soci de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. La benvinguda i la cloenda anà a càrrec del company Arnaldo Gil.
Aquesta publicació, titulada "Ignasi Iglésias, la vigència d'un mite oblidat", té l'objectiu de restituir la vida i l'obra d'aquesta figura barcelonina que mai no hauria d'haver estat arraconada. El llibre aporta documents escrits i materials gràfics inèdits. Els seus autors són el mateix Manel Martín Pascual, juntament amb Pau Vinyes i Roig, Jordi Petit i Gil, Jaume Comas i Gras i Xavier de la Cruz i Sala. El pròleg és de Jaume Seda i Mariné (actual president del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias).


El llibre consta d'una introducció històrica a càrrec de Manel Martín Pascual, més cinc capítols: Capítol 1) Ignasi Iglésias, un mite per a una època; Capítol 2) Ignasi Iglésias i la seva memòria; Capítol 3) Ignasi Iglésias i Sant Andreu de Palomar; Capítol 4) L'obra dramàtica d'Ignasi Iglesias: modernitat i compromís; i Capítol 5) El darrer ofici del poeta Ignasi Iglesias a l'Arxiu Històric Municipal de Barcelona. Hi ha també un capítol especial titulat "Ignasi Iglésias i la fotografia, el seu amic Rafael Arenas i Tona", a càrrec de Xavier De la Cruz i Sala. Finalment, s'inclou una llista d'obres del poeta, elaborat per Manel Martín Pascual. El llibre conté, a més, una relació d'agraïments a les persones que han col·laborat a fer possible el llibre, entre les quals s'inclou el Jordi Sànchez i Ruiz, president de l'Arxiu.


Acabada la presentació, el públic assistent va tenir l'oportunitat de fer preguntes i comentaris. Seguidament es va presentar al mateix vestíbul de l'Espai Via Favència l'exposició que porta per títol "Ignasi Iglésias (1871-1928). La Vigència d'un Mite oblidat", una mostra itinerant que vol donar a conèixer la vida i l'obra del poeta i dramaturg andreuenc. Aquesta exposició també ha estat comissariada per Manel Martín Pascual, juntament amb Xavier Martín Vilà, Jaume Comas i Gras, Jordi Petit i Gil i Pau Vinyes i Roig i ha comptat amb el disseny gràfic i coordinació fotogràfica de Nora Grijalba i Mauricio i Xavier de la Cruz i Sala. L'exposició és gratuïta i recomanada a tot el públic en general.


L'Arxiu ha adquirit un exemplar del llibre, el qual ha estat signat i dedicat pel Manel. L'obra serà de consulta pública. Qui vulgui saber més detalls de l'acte, pot consultar l'enregistrament que es va fer en directe i que es troba al nostre grup de Facebook.

Fotos: José María Medina, Marta Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada