dissabte, 24 de desembre del 2022

Presentació del número 83 de la revista "L'Arxiu" i comiat de Nadal


El passat dimarts dia 20 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació del número 83 de la revista "L'Arxiu", corresponent al segon semestre d'aquest any 2022. L'acte va ser presentat per la companya Montse Argente. Amb la presència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, aquesta vegada de 64 pàgines, amb la participació d'una part dels autors i autores dels articles allà presents. La portada ja fa referència al 40è aniversari de l'entitat que es commemorarà al llarg del curs vinent i a una escultura trobada al costat de la masia de Can Carreras que és molt semblant a l'obra "El més petit de tots".


A continuació es va procedir a donar a conèixer els articles del nou número de la revista, Com és habitual, no han faltat els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, que aquesta vegada és una carta oberta a l'administració del districte de Nou Barris), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "Patrimoni i memòria històrica" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació) i "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte). Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha participat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari, que té connotacions nadalenques.


En aquest número han col·laborat en la redacció d'articles el Jordi Ardiaca, la Montse Argente, el Josep Maria Babí, la Pilar Escamilla, el Ricard Fernández, la Carme Guilera, l'Arnaldo Gil, la Lourdes Ferrando, el Roberto Lahuerta, la Roser Lligamat, el José María Medina, el Santi de Pedro, el Fernando Pindado, la Ruth Rodríguez, el Miquel Antoni Román, el Jordi Sànchez, la Marta de San Nicolás, l'Antonio Silva, la Roser Solà, el Joan Termes i el Lluis Willaert. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística ha estat possible gràcies a la Montse Argente.


Després de presentar la revista, el públic va tenir l'ocasió de fer preguntes o comentaris. Finalment, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista, que és gratuïta per als socis i sòcies de la nostra entitat. Acabat l'acte, es va fer un petit homenatge al company Arnaldo Gil, un dels fundadors de l'entitat, mitjançant un petit i simpàtic vídeo que recopilava diverses imatges i filmacions d'ell que resumien la seva trajectòria personal des dels seus inicis fins a l'actualitat. També va rebre uns petits obsequis com a reconeixement a la seva feina, com ara un pastís i un retrat emmarcat fet per la companya Marga Sànchez. Tot seguit es va organitzar per a les persones col·laboradores un petit sopar de comiat del curs dedicat al patrimoni literari de Nou Barris.


Us volem recordar que les persones sòcies que no hagin pogut assistir a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista, i per als qui no ho siguin i vulguin igualment adquirir un exemplar ho podran fer passades festes al nostre local de Via Favència 288A, tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Qui tingui interès a adquirir algun exemplar més antic de la revista "L'Arxiu" pot consultar la disponibilitat de números al nostre BLOG clicant a la imatge de la columna de la dreta on diu "REVISTES a la venda a l'Arxiu".


L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris tanca per vacances de Nadal, però a partir del proper dimarts dia 10 de gener del 2023 tornarem a obrir al públic, amb noves i interessants activitats que ajudaran a difondre la memòria històrica dels barris del districte. Abans, però, i com ja és tradició, publicarem en aquest blog el clàssic Missatge de Nadal que farà un repàs del què ha estat el 2022 i quins seran els desitjos per al proper 2023.

2 comentaris:

  1. La revista va ser copresentada entre el Josep Maria Babí i la Montse Argente. Es pot afegir???

    ResponElimina
  2. Es clar que es pot afegir, però si no s'ho mira...

    ResponElimina