divendres, 10 de febrer del 2023

Presentada l'exposició "Històries de la tele"


Comencem el nou més de febrer amb una interessant mostra on ha col·laborat Nou Barris Televisió. El passat dijous dia 2 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació de l'exposició que porta per títol "Històries de la tele". L'acte, que va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, va estar presentat pel company Josep Maria Babí. El resultat de l'exposició és una mostra que recull més de tres dècades d’evolució del districte de Nou Barris a partir de fotografies antigues, dels primers programes que es van començar a fer quan es va engegar una televisió local, el Canal 39, juntament amb les televisions de districte de la resta de districtes de la ciutat de Barcelona. També es fa un breu repàs dels documentals, del projecte de museu virtual del patrimoni de Nou Barris i del Relligant Nou Barris, creat en col·laboració amb l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. L'acte va incloure un audiovisual on es feia un resum de la història d'aquesta televisió local, tot ensenyant quines han estat les aportacions més importants d'aquests darrers 38 anys.


Per als qui ho desconeguin Nou Barris Televisió va néixer l’any 1985 com a Tele Llobeta. Dos anys més tard es va fundar Projectart, l'entitat sense ànim de lucre especialitzada en el camp audiovisual que, entre d'altres coses, va gestionar Nou Barris Televisió. Inicialment s'oferien programes trencadors i experimentals, de cinema, cultura i esports, però també informatius. Amb la integració a Barcelona Televisió (actual Betevé) als anys noranta van destacar especialment  els reportatges i notícies informatives relatius a tots els aspectes de l’actualitat del districte. A finals del 2020 va haver una desvinculació de Betevé, moment en el qual Nou Barris Televisió ha tingut com a objectiu esdevenir una televisió de barri, comunitària i oberta a qualsevol persona que vulgui participar.


L'exposició és gratuïta i recomanable per a tothom i es podrà visitar durant tot aquest mes de febrer. Per a visites concertades en grup poseu-vos en contacte b l'Arxiu per telèfon o correu electrònic.

Fotos: José María Medina i Marta Grau.

1 comentari:

  1. L'acte va començar amb la visualització d'un video enregistrat per la periodista televisiva Ruth Rodriguez, membre de Projectart i actual treballadora de betevé.

    ResponElimina