dijous, 28 de desembre del 2023

El rellotge del Mental

 

L’any 2013 es va enderrocar la Torre del Rellotge de la Trinitat Nova, per bé que el rellotge havia deixat de funcionar tres anys abans.
Considerat element patrimonial, ara l’actual Govern del Districte ha decidit de retornar un rellotge monumental als nostres barris coincidint amb la commemoració, l’any vinent, és a dir, el 2024, dels 40 anys d’existència com a tal del corresponent al Districte de Nou Barris.
No serà, però, a la Trinitat Nova, sinó a un edifici emblemàtic on tot el veïnat de Nou Barris s’hi pugui veure representat: El frontispici del edifici de l’antic Manicomi de la Santa Creu, actualment Seu del Districte, és el lloc on ja s’està acabant d’instal·lar, per sobre dels grans finestrals de la balconada.
El rellotge consta d’una gran esfera de 250 centímetres de diàmetre, visible des de tots els punts de la plaça Central de Nou Barris, d’aspecte clàssic i números romans, tal i com es pot veure a la imatge. Ha estat construït pels mestres rellotgers flamencs Simó Nicolau i Climent Ossen d’Utrecht.


Les seves agulles tenen 97 centímetres la de les hores i 155 centímetres la minutera. L’esfera, de metacrilat, té la numeració en grafisme romà i un retroenllumenat led de colors que podran canviar segons la celebració del dia (com la del Castell de Torre Baró, que, per cert, sembla que s’ha apagat???).
Té un sistema de soneria digital que per megafonia donarà l’hora amb un so de campanes en hores i dies assenyalats. Així, està prevista l’estrena el proper 31 de desembre, cap d’any a mitjanit, en què sonaran les dotze campanades amb la prèvia dels quarts, per la qual cosa es convidarà als ciutadans i ciutadanes de Nou Barris a menjar-se el raïm a la plaça Central de Nou Barris i a fer-se seu aquest nou element singular que, de ben segur, assenyalarà les hores de felicitat en el proper Any Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada