dilluns, 4 de març del 2024

Inaugurada l’exposició “L’ahir i l’avui de Nou Barris”


El passat dijous 29 de febrer a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l’Espai Via Favència (seu de l’Arxiu) la presentació de l’exposició fotogràfica que porta per títol “L’ahir i l’avui de Nou Barris. Interpretació fotogràfica de l’espai”. L’acte, que va comptar amb la presència d’una vintena de persones, va estar presentat per Pere M. Puigdollers (president de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya) i tingué la participació de Francesca Portolés i Carmen Casademont, totes dues membres de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. La presentació, benvinguda i moderació va anar a càrrec del company i president de l’Arxiu Jordi Sànchez i Ruiz.
La present mostra ha estat el resultat d’un procés participatiu i interdisciplinari on la col·laboració del Consell Directiu i la implicació i participació de les vocalies de Concursos, Exposicions, Informàtica, Patrimoni, Mitjans Audiovisuals, Laboratori i Sortides de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya han estat decisives, així com el suport essencial de la Secretaria de l’esmentada institució. Els seus socis i sòcies han contribuït amb la presentació de fotografies preses durant el present any mitjançant sortides organitzades amb diferents itineraris. La col·laboració de diverses entitats que van facilitar l’accés a les seves instal·lacions va permetre l’accés a totes les localitzacions previstes.


Abans d’exhibir-se a l’Espai Via Favència l’exposició ja havia circulat pel Centre Cívic Can Basté (Sala Cava) entre el 2 de novembre i el 3 de desembre del passat any, doncs durant el 2023 l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya va celebrar el centenari de la seva fundació.
En el projecte han participat 20 membres de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, 7 membres de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris (Antonio Gallardo, Antonio Silva, Arnaldo Gil, Eva Orti, Jaume Mut, Manuel Villén i Villà) i 4 membres del Comissariat de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, a més de 14 persones col·laboradores. Pel que fa a les entitats, a més de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, han intervingut també el Centre Cívic Can Basté, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, el Racing de Vallbona, la Hewlett-Packard i l’Estudi General de Mitjans.
El resultat és una exposició fotogràfica d’imatges en format digital, una selecció feta amb un procés participatiu dels socis i sòcies de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya que les van escollir per votació. D’aquesta manera es poden contemplar 18 fotos antigues de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris més 36 fotos modernes dels socis i sòcies de l’esmentada entitat fotogràfica, de manera que es pot establir una comparativa contrastada entre com eren antuvi els barris del districte i com s’han transformat en l’actualitat.


En definitiva, es proposa un joc de mirades que convida a observar i a descobrir la transformació, la remodelació, l’alteració i la reinterpretació de l’espai a través de la fotografia. La mostra és gratuïta i recomanable per a tot el públic en general i romandrà fins el proper divendres 19 d’abril. Els horaris de visita són de dilluns a dijous, de 10.00 h a 13.30 h i de 17.00 h a 19.00 h.

Fotos: José María Medina.

1 comentari:

  1. Thanks for being a mentor and guide through the valuable lessons shared in your blog. Discover hidden easter eggs and secrets on our Aviator blog.

    ResponElimina