Amb motiu de la Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta d'enguany, del 5 al 13 d’octubre l’exposició fotogràfica "Collserola crema" va estar instal·lada al bar musical La Cotxera, al carrer de Costa i Cuxart nº31. L'acte de presentació va comptar amb l'assistència de gairebé una vintena de persones i estigué presentat pel president de l'A.V. Vilapicina i Torre Llobeta Joaquim Forns, el qual va donar la benvinguda al públic, va fer referència a les nombroses col·laboracions amb l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i va recomanar el visionat de la mostra. A continuació es va passar el torn de paraula al nostre company Antonio Silva, l'autor de les fotografies que conformen la present exposició. Ell, juntament amb els companys Arnaldo Gil i Jesús Aguilar acostumen a fer des de fa força anys diverses expedicions per la muntanya de Collserola. Després dels incendis ocorreguts en algunes ocasions van decidir de fer reportatges fotogràfics per mostrar com havia quedat la muntanya. De la recopilació d'imatges es va decidir de fer una exposició fotogràfica.
La idea principal de l'exposició és reflectir que s'està cremant un pulmó verd fonamental per a Barcelona de manera intencionada i per aquest motiu cal fer-ne denúncia perquè les àrees cremades no es repoblen i les administracions no fan res per recuperar els trams de Collserola compresos a Nou Barris i a Horta-Guinardó, és a dir, l'anomenada Collserola pobra. Va remarcar que a la muntanya hi ha diferents elements patrimonials dels quals no s'està fent res per conservar-los. Va valorar el bosc com un element de salut i vida, raó per la qual es va lamentar de que no s'inverteixi en millores mentre es gasta el pressupost en altres coses menys urgents. A més de la vegetació, un altre factor que creu que va creure tenir en compte és la fauna, perquè quan es crema la muntanya en veritat es crema molt més que la vegetació pels danys col·laterals. Va acabar explicant la seva afició a la fotografia que li ve des de ben jove, quines càmeres ha emprat i la seva intenció de què les seves fotografies tinguin sempre contingut social.
Acabats els parlaments el públic va aplaudir i va tenir el torn de preguntar i fer comentaris. El resultat de tot plegat és un conjunt format per 29 panells, dels quals 25 són imatges d'aquella part la serra de Collserola devastada pel foc, 3 són imatges d'incendis forestals d'altres anys i 1 és un retrat de l'Antonio Silva, és a dir, de l'autor de les fotografies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada