dimarts, 12 d’abril del 2022

Exposició "Calaix de Sastre" a l'Arxiu


El passat dijous dia 7 a les 19.00 h. va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la inauguració de l'exposició "Calaix de Sastre". La mostra ha estat realitzada mitjançant objectes i documents que formen part del fons documental de l'entitat i que sovint són elements desconeguts però singulars, a la vegada que aporten interessant informació històrica.
L'acte va estar presentat pel company Arnaldo Gil i va haver l'assistència d'una quinzena de persones. Aquest fons esdevé un dels més desconeguts i, per aquest motiu, se li ha dedicat una exposició, la qual romandrà visitable fins el proper dijous 5 de maig. Com totes les que s'organitzen,  és gratuïta i oberta a tot el públic en general.


Per aquelles persones que ho desconeguin, el Calaix de Sastre és un fons documental de l'Arxiu que conté objectes i documents diversos que tot i que no són inclassificables, el seu format específic aconsella una ordenació separada. S'hi inclouen enganxines, números de rifes, clauers, pins, invitacions, bitllets d'autobusos o tramvies, factures, bolígrafs, mocadors i samarretes de diferents entitats, actes o festes… i objectes de museu relacionats amb el patrimoni, com ara trossos de canalitzacions de fonts antigues, les claus de Can Valent, les ulleres del capellà del Mental, plaques de carrers, el primer arxivador de l'Arxiu, etc. A més de les funcions de consulta habituals, aquests objectes serveixen especialment de suport o de complements d'exposicions.


Recordeu que, si voleu fer visites en grup, cal demanar cita prèvia i adoptar les mesures de seguretat corresponents.

1 comentari:

  1. Exposicio minimalista que et descobreix alguna cosa nova cada vegafa que la mires.
    A mi em van fer recordar temps llunyans els 'Cupones ahorro del hogar'

    ResponElimina