divendres, 22 d’abril de 2022

Feliç Diada de Sant Jordi 2022


Amics i amigues,

Un any més arriba la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, una entranyable festa de concòrdia expressada a través de la rosa amb l’espiga i el llibre. Sant Jordi mata el drac, símbol del paganisme, mentre que la rosa simbolitza la passió i l’espiga la fertilitat. Poques vegades una tradició tan clàssica ha estat capaç de sobreviure als temps moderns i adaptar-se als valors del segle XXI.

També és el Dia Internacional del Llibre, tal i com va decretar la UNESCO, la qual cosa dóna més força, valor i projecció a un dia que es celebra com si fos una festa no només per a la societat catalana, sinó també per a tota la ciutadania d'arreu del món. Recordeu que els llibres són l'arma més inofensiva i alhora més poderosa per combatre la ignorància i la incultura. A més lectura, més democràcia, perquè la cultura adquirida dels llibres democratitza a la societat i la fa més lliure.

Des de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris us volem recomanar que compreu els nostres llibres d'edició pròpia de la "Col·lecció Favència". També us recomanem els diversos exemplars disponibles i a la venda del butlletí "Petit Arxiu", la revista "L'Arxiu" i els butlletins de la col·lecció "Els monogràfics de l'Arxiu". En aquest sentit, us brindem l'oportunitat d'adquirir còmodament part de la memòria històrica de Nou Barris que hem treballat i publicat ens els darrers anys, alhora un excel·lent i original regal per obsequiar a aquelles persones que més us importen i estimeu.

Passeu per la nostra parada ubicada a la marquesina de la Via Júlia i us sorprendreu de la variada disponibilitat de publicacions. Tenim la seguretat que trobareu alguna cosa del vostre gust.

Per aquest Sant Jordi, regaleu una publicació de l’Arxiu i una rosa. FELIÇ SANT JORDI 2022.

2 comentaris:

 1. Pues en tiempos pretéritos si que eran feliz día.., hoy se ha vulgarizado con el tema del proces no mas que pasearse por las ramblas para ver en que ha quedado en un triste espectáculo nada que ver la rosa y el libro.
  Ya lo comente en tranvia 48.

  Lo que toca esta gente lo convierte en basura, Sant Jordi, La Diada, el Barça y tantas cosas que han perdido el encanto.

  En fin.......

  ResponElimina
  Respostes
  1. No creo que sea el sitio adecuado, más cuando es anónimo, y no sabemos que sea una máquina o una persona.

   Elimina