dissabte, 17 de desembre del 2022

Darreres activitats de novembre


Procedim a fer un breu resum del què han estat les darreres activitats de l'Arxiu que tingueren lloc a finals del mes de novembre.
El passat diumenge dia 20 es va celebrar la passejada de barri del Bon Pastor a la Sagrera. El punt de trobada va ser a la parròquia del Bon Pastor, al passeig d'Enric Sanchís, a les 10.00 h del matí. Les explicacions de l'itinerari anaren a càrrec del company i president de l'entitat Jordi Sànchez i Ruiz i va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones. Per a l'ocasió es va oferir el butlletí "Petit Arxiu" que resumeix els llocs d'interès que es van visitar.


El dimarts dia 22 es va inaugurar al Centre Cívic Can Basté el 17è Fòrum Fotogràfic, un punt de trobada entre creadors i professionals del món de la fotografia que aplega artistes, galeristes, comissaris, gestors, editors, entitats i col·lectius, entre d’altres. Al Vestíbul es va exhibir l'exposició fotogràfica que portava per títol "L’àpat - Negra mosca i l'AHRNB", una proposta que parla de l’acte de menjar com a ritual en què la taula esdevé l’escenari, i el menjar, el pretext per a compartir i un moment de celebració. Visitable fins el proper 4 de febrer de 2023, la proposta sorgeix com a resultat de la col·laboració de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, el Centre Cívic Can Basté i l'espai de trobada i d'exposicions gracienc Negra Mosca, amb l’objectiu de donar visibilitat al fons fotogràfic de l’entitat, conservat fins ara gràcies a la feina realitzada per totes les persones que hi col·laboren assíduament. Les fotografies són obra de Romina Aguilera, Sara Sanz i Marta Sellarès, creadores de Negra Mosca.


I ja a les acaballes del mes, el dimarts 29 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la tertúlia titulada "La història local a debat". L'activitat, que va tancar el curs dedicat al patrimoni literari de Nou Barris, va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones i estigué presentat per la companya Montse Argente. Les persones que intervingueren en la tertúlia foren la Mari Carmen Jiménez (llicenciada en Humanitats i directora de l’Institut Ramon Muntaner), la Laura De Andrés (periodista i autora de diversos llibres) i el Manuel Delgado (llicenciat en Història de l’Art i doctor en Antropologia). Tots tres van debatre al voltant de la memòria de la història local i de quina manera han influït les noves tecnologies. També va participar el públic assistent. Igualment es va aprofitar l'ocasió per presentar la col·lecció local i les publicacions localitzades sobre Nou Barris i que es pot consultar al present blog. La tertúlia es va emetre en streaming i per a totes aquelles persones que vulguin saber-ne més i amb detall, poden consultar lliurement l'audiovisual que es troba penjat al grup de Facebook de l'Arxiu.


A tot això us volem recordar que fins el proper dissabte dia 31 d'aquest mes de desembre, al castell de Torre Baró es podrà visitar l'exposició fotogràfica "Nou Barris: l'abans i el després", formada per una selecció de fotografies del company José María Medina, aficionat a la fotografia que durant molt de temps es va dedicar a recopilar fotos antigues i modernes dels barris del districte, tot oferint un ordre i una coherència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada