dissabte, 13 de maig del 2023

Presentació del llibre "Nou Barris: els barris històrics" a la llibreria papereria Abacus del passeig de Fabra i Puig


El passat dimecres dia 10 a les 19.00 h va tenir lloc a la llibreria papereria Abacus Cooperativa del passeig de Fabra i Puig 196, la quarta presentació del llibre "Nou Barris: els barris històrics", escrit pels companys Jordi Sànchez i Ruiz i Marta Grau i Serrat. L'acte va gaudir de nombrós públic assistent i la presentació anà a càrrec dels dos autors abans esmentats. També van fer presència la presidenta del Districte de Nou Barris, Gemma Sendra Planas i els consellers de districte Joaquim Sangrà, Montserrat Cuspinera i Miquel Antoni Roman.
Mereix destacar que el fons fotogràfic de l'Arxiu ha estat un suport fonamental de cara a fer realitat el llibre, a més de les aportacions per part de veïns i veïnes del districte de Nou Barris o de gent que antuvi va arribar a viure-hi. També han estat consultats els fons fotogràfics dels districtes d'Horta-Guinardó i Sant Andreu per la vinculació històrica i territorial.


El resultat, continuació del llibre "Nou Barris desaparegut" publicat pels mateixos autors l'any 2017, és un treball de 184 pàgines format per 164 imatges de diferents èpoques i anteriors a 1984, la gran majoria d'elles inèdites. El pròleg ha anat a càrrec de la companya Montse Argente. En el PowerPoint que es va passar es va fer una bona mostra de les fotografies seleccionades, tant les vistes a vol d'ocell com les dels catorze barris que conformen l'actual districte de Nou Barris, més la Trinitat Vella perquè aquest indret havia format part dels 9 Barris fins el 1984 que es va integrar al districte de Sant Andreu.
El públic assistent va participar comentant el contingut de les imatges i aportant les seves vivències personals. El llibre, editat per Efadós i integrat en la col·lecció "Catalunya desapareguda" té un preu als venda de 23€. L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris disposa d'exemplars a la venda, com també les sucursals d'Abacus Cooperativa, entre d'altres llibreries.

Fotos: AHRNB i Arxiu ERC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada