dilluns, 28 d’abril del 2014

El joc de Nou Barris, per Joscar

Veure vitralls


En Pere Cànoves va néixer a Sant Adrià de Besòs, el 1930. Va ser el quart fill d’una família d’arrels murcianes. Amb tres mesos va perdre el pare, per la qual cosa amb tan sols nou anys ja es va posar a treballar, polint bicicletes, per ajudar a mantenir la família. Però la seva gran afició era fer pessebres tallant petites escultures.

Amb el temps va poder entrar a estudiar disseny artístic a la Llotja. Allà, tot el que va aprendre ho va aplicar al vidre i, amb tanta església destrossada per la Guerra Civil, feina no li va faltar. Fins i tot, va restaurar dos vitralls de Gaudí a la Catedral de Barcelona. Obres seves es poden contemplar a la cripta de l’església  de la Colònia Güell, Santa Maria del Mar (on hi ha un vitrall que representa l’escut del Barça), el temple del Sagrat Cor el Tibidabo…i així fins a seixanta esglésies.

El nostre vitraller viu al barri de Verdum, on també hi té el taller i, com no podia ser d’altre manera, cinc esglésies del Districte llueixen obres seves. A quina pertany el vitrall de la fotografia que representa a la Verge Dolorosa, l’arcàngel Sant Gabriel i a Sant Pau i què es troba al darrera del seu altar major?


a)     Sant Sebastià de Verdum

b)     Santa Engràcia de Prosperitat

c)     Sant Esteve de Porta

d)     Santa Maria Magdalena de Roquetes

e)     Sant Narcís de Canyelles


La resposta correcta a la pregunta de la última setmana era la:
c) de bronze.

1 comentari:

  1. Ufff!!! Doncs ni idea... això és per no anar a missa.... casun!!!!
    En fi.... alea jacta est...

    b) Santa Engràcia de Prosperitat



    ResponElimina