dijous, 2 d’octubre del 2014

OCTUBRE. S’enderroca el Mirador Apolo


A principis del mes d’octubre de l’any 1995 es va procedir a l’enderroc del Mirador Apolo, a Torre Baró, després que l’Ajuntament de Barcelona l’hagués expropiat un any i mig abans.
L'edifici fou erigit al 1940 a Torre Baró i es convertí en una mostra representativa de la primera època de la urbanització del barri, amb la idea de projectar una ciutat jardí.
El nom del mirador es degué a la presència d'una estatueta del déu Apolo, situada a la torre de la casa, ja que els seus primers amos eren amants de l'art clàssic. D'ús residencial, va passar a mans de diferents propietaris. Eren destacables les trames de bigues de fusta, els porxos de l'entrada i el balcó de la planta principal. Pels voltants hi havia un jardí, un pou, grans arbres i una font.
Des de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i altres entitats s’havia reclamat la seva conservació per atorgar-li algun ús de tipus social o municipal, però sembla que les raons econòmiques i la manca de sensibilitat ho van impedir. Poc abans de l’enderroc, tant l’Arxiu com l’A.VV. de Torre Baró van salvar divers material de la casa. Actualment, al seu lloc hi ha un parc que rep el nom de l'antiga casa.


2 comentaris:

  1. Raons económiques i es va fer un parc al seu lloc?
    No seria l'acció reivindicativa del veinat que va fer donar un tomb a l'Ajuntament de l'epoca sopesant motius electoralistes?
    (JOSCAR)

    ResponElimina
  2. Me gustaría alguna otra foto de la casa del mirador apolo

    ResponElimina