dijous, 4 d’agost del 2016

Presentació del número 70 de la revista "L'Arxiu"


El passat dijous dia 28 de juliol a les 19:00h. va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació del número 70 de la revista "L'Arxiu". L'acte va estar presentat pels nostres companys Ricard Fernández i Arnaldo Gil, i van assistir una vintena de persones, majoritàriament sòcies que, de pas, van aprofitar l'ocasió per endur-se un exemplar.
L'Arnaldo Gil s'encarregà de donar la benvinguda i va aprofitar l'ocasió per parlar sobre la importància de publicar aquesta revista, així com la qualitat dels seus continguts. D'altra banda, el Ricard Fernández va procedir a descriure detalladament el contingut del nou número i, després va destacar que una prova de la qualitat de la revista és el fet que la gent que ve a demanar informació consulta sovint els seus articles.


Corresponent al primer semestre de l'any 2016, l'editorial, escrita pel nostre president Jordi Sànchez, fa referència a la celebració de l'Any dels Socis i a la participació de l'entitat en l'Any Ramon Casas. Es mantenen també altres apartats habituals com "L'Arxiu en acció", "Barris", "Patrimoni", "Rutes per Collserola", "In memoriam", "Persones de Nou Barris", "El racó del soci" i "Publicacions de l'Arxiu". En total han estat 48 pàgines. La portada s'ha dedicat a recollir la imatge d'algunes d'aquelles persones del districte que foren homenatjades pels seus mèrits el passat 30 de juny, i la contraportada una vegada més inclou publicitat de l'Assessoria Via Júlia, el director de la qual, en Jordi Martínez, és soci de la nostra entitat. Mereix també la pena destacar que, a més de l'equip de redacció habitual, cada vegada col·laboren més socis/es en la redacció d'articles, tots ells força interessants, ben treballats i que denoten l'especialitat temàtica de cadascú.


Finalment, es va donar torn de paraula al públic, amb la intervenció de la nostra companya Maria Lluïsa Serralta i dels nostres socis Josep Martín, Aurora Álvarez i Vicente Martín, que van coincidir tots plegats a elogiar les publicacions de l'Arxiu en general i el gran valor dels articles publicats com a font de documentació.
L'acte va acabar amb un aplaudiment del públic assistent, la majoria del qual es va acomiadar fins el proper mes de setembre. Us volem recordar que els socis/es de l'Arxiu que no hagin assistit a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin igualment adquirir un exemplar, ho podran fer a partir del proper dijous 8 de setembre a la nostra seu de Via Favència 288A tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Si esteu interessats a adquirir algun exemplar més antic de la revista "L'Arxiu" podeu consultar la disponibilitat de números al nostre BLOG clicant a la imatge de la columna de la dreta on diu "REVISTES a la venda a l'Arxiu".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada