dissabte, 31 de desembre del 2016

Feliç i Pròsper Any Nou 2017


Amics i amigues:
Deixem enrere un any força positiu i encetem el nou 2017 ple d'il·lusions i d'esperances, amb el convenciment de que serà molt profitós.
Com és habitual, continuarem amb les nostres activitats encaminades a difondre la memòria històrica dels barris i a sensibilitzar sobre la necessitat i la importància de protegir el patrimoni de Nou Barris. Les Passejades de Barri, les Rutes per Collserola, les Històries de Cafè, les conferències i les exposicions seran presents durant els propers dotze mesos.
El curs del 2017 estarà dedicat a Collserola i a l'aigua. La nostra muntanya, tant lligada socialment, històricament i geogràficament al districte, a més d'esdevenir un pulmó verd fonamental i imprescindible, constitueix un ric patrimoni natural de primer ordre que, entre tots plegats cal cuidar, protegir i preservar. Dedicarem l'any a conèixer la part més singular i desconeguda d'una serralada que esdevé molt més que un parc metropolità i una zona natural.


D'altra banda, Nou Barris és, en bona part, el bressol de l'abastiment d'aigua a la ciutat de Barcelona, i és per aquest motiu que cal conservar aquells elements que considerem patrimonials, alhora que demostren la importància de la història dels barris perifèrics populars per explicar la història de la ciutat. Les Cases de l'Aigua de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella commemoraran el seu centenari, i és per això que aprofitarem l'efemèride per al bé comú que som no només els veïns i veïnes de Nou Barris, sinó també les nombroses generacions d'arreu de Barcelona i més enllà que tindran l'oportunitat de conèixer-nos de ben a prop.
Volem, doncs, que durant el nou any s'accelerin les obres de desenterrament del Pont dels Tres Ulls, es rehabilitin els aqüeductes de Torre Baró i s'obri al públic el túnel de l'antic aqüeducte Alt de Montcada, des de la Casa de l'Aigua de la Trinitat Vella fins al Pont dels Tres Ulls, entre d'altres coses.


En aquest sentit, el patrimoni continuarà essent el gran camp de batalla, doncs no pararem de reclamar la recuperació d'elements pendents com ara les masies de Can Carreras i Can Valent, el Xalet de la Trinitat, l'església del Mental, la creu de la Trinitat, el dipòsit de les cases del passatge de l'Esperança  i la Granja del Ritz, entre d'altres que actualment es troben en situació de vulnerabilitat. De cara a difondre la memòria històrica, proposarem l'expansió del projecte Relligant Nou Barris a més punts del districte.
Un altre desig per al proper 2017 és millorar encara més les nostres instal·lacions amb la col·locació d'elements identificatius tant a l'exterior com a l'interior de l'edifici de l'Espai Via Favència, amb una readequació de l'espai interior comú i amb l'ampliació del local de cara a estendre l'espai destinat a magatzem per al nostre creixent fons documental.
Les publicacions continuaran essent prioritàries com a estratègia de difusió de la història de Nou Barris, amb l'edició semestral de la revista "L'Arxiu", de butlletins "Petit Arxiu", de monogràfics relacionats amb Collserola i l'aigua i també amb l'edició d'un nou llibre la Col·lecció Favència que tants bons resultats ens han donat fins ara.


La nostra feina és totalment voluntària. Cadascú de nosaltres col·laborem amb allò que millor se'ns dóna fins a esdevenir experts en la matèria. Tots plegats som com una família, i el nostre treball fa que l'Arxiu funcioni a un ritme sorprenent ajustant-se a les demandes i exigències tant dels socis i sòcies com del públic en general que molt espera de nosaltres. És per això que ens hem guanyat el respecte de les associacions i entitats del districte i també de les administracions, i som un referent a imitar a nivell de Barcelona. Per tot plegat, us animem a què us engresqueu amb nosaltres, doncs ens fa falta gent com vosaltres sensibilitzada per la història, la cultura i el patrimoni de Nou Barris. Volem també que més gent es faci sòcia de la nostra entitat i així pugui gaudir de tots els avantatges que us oferim. Veniu i us assegurem que no us en penedireu pas.


El 2017 es commemorarà una important efemèride com és el 40è aniversari de la creació de l'Ateneu Popular de Nou Barris. La nostra entitat sempre ha tingut estrets lligams històrics i, per això, participarem amb interessants activitats.
Una vegada més, des de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, volem agrair a totes aquelles persones que ens donen suport i ens animen a continuar en aquesta magnífica tasca. En definitiva, donem les gràcies a tota la gent que fa possible la nostra existència, raó per la qual hem dedicat aquest curs als socis i sòcies de l'Arxiu. De tot cor, desitgem a qui ens segueix fidelment a través de les xarxes socials i de les nostres activitats, als socis i sòcies de la nostra entitat, als habitants del districte de Nou Barris i també a qualsevol persona d’arreu del món, que passeu un Feliç i Pròsper Any Nou 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada