dijous, 2 de març del 2017

MARÇ. L'Ateneu Popular de Nou Barris recupera la Festa de la Primavera


A partir del 1982, l'Ateneu Popular de 9 Barris va aconseguir la recuperació de la Festa de la Primavera, entre d'altres festes populars i tradicionals perdudes o descafeïnades durant el franquisme. Això va passar després d'un parèntesi d'escassa inactivitat entre el 1980 i 1981 degut a diverses circumstàncies, motiu pel qual el març de 1981 les vocalies de cultura de l'A.V. Roquetes i de l'A.V. Prosperitat, juntament amb l'A.V. Trinitat Nova van decidir de reunir-se per tal de revitalitzar l'Ateneu, tot reprenent les activitats i seguint de ben a prop les obres de la nau.
A finals del mateix 1981 es va aprovar la posta en marxa d'activitats diverses sota l'eslògan "Volvemos". Durant el 1982 es va reflexionar sobre la necessitat de posar en marxa un projecte d'intervenció cultural, es van condicionar les naus amb treball voluntari i es va participar amb diverses entitats de Nou Barris per tal de recuperar festes tradicionals. Entre elles hi havia la Festa de la Primavera, celebrada cada 20 i 21 de març, coincidint amb l'equinocci de la primavera. Per aquest motiu s'organitzaven balls, desfilades, cercaviles, orquestres i desfilades.
Altres festes que es van recuperar van ser el Carnestoltes, la Castanyada i la Nit d’Ànimes. A partir de 1983 es van incrementar les activitats mitjançant la creació i consolidació de grups d'animació, de pirotècnia, de debats, de recuperació de festes tradicionals, cineclub, grups o "colles" de diables, teatre, expressió cultural i serigrafia, entre d'altres. Entre 1983 i 1986 un grup va publicar la revista "La Cabra".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada