dimarts, 25 d’abril del 2017

Una diada de Sant Jordi plena de llibres de l'Arxiu i sobre Nou Barris


Un any més i com ens marca la tradició hem estat al peu del canó durant la diada de Sant Jordi, Dia del Llibre i de la Rosa. A la marquesina del tram rambla de la Via Júlia hem disposat d'una parada on hem posat a la venda al públic les nostres publicacions. Enguany l'oferta de llibres ha estat força àmplia, però de tots ells el qui ha tingut un gran nombre de vendes ha estat el recentment publicat i presentat "Nou Barris desaparegut", editat per Efadós i escrit pels nostres companys Marta Grau i Serrat i Jordi Sànchez i Ruiz. Tant el format petit com les nombroses fotografies inèdites han estat els dos elements clau que han fet d'aquest llibre el més atractiu per al nombrós públic que s'ha passejat a gaudir de la diada literària i romàntica. Un dels seus autors, el Jordi, va poder estar present a la parada i així va tenir ocasió de poder signar exemplars a les persones interessades.


Altres exemplars a la venda han estat "La notícia fue en Nou Barris" (de Roberto Lahuerta Melero), "Barcelona tuvo cines de barrio" (de Roberto Lahuerta Melero), "Història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar" (de Jordi Sànchez i Ruiz i Jordi Petit), "La Marta de Santa Eulàlia" (2ª edició, de Josep Maria Babí i Guimerà) i "L'ensenyament a Nou Barris. 1933-1990" (de Roser Solà i Montserrat).
També hi eren a la venda al públic els monogràfics de les terres del Mental i la història del castell de Torre Baró, i els butlletins "Petit Arxiu" números 77 (Verdum parcel·lat) i 105 (Les Rambles d'en Ginés i l'enrajolat del Pla de l'Os), entre d'altres.


Es va viure un clima molt agradable, positiu i festiu, amb força gent, moltes roses i un temps assolellat que va acompanyar la jornada. Anualment ens enorgullim de poder participar al Sant Jordi no només perquè es tracta d'un dia molt especial pel què representa, sinó també perquè tenim l'oportunitat de donar-nos a conèixer encara una mica més. I el més important de tot, que podem brindar més fàcilment l'oportunitat al públic en general d'adquirir les nostres publicacions, uns llibres que són el fruit del nostre esforç, de la nostra feina, de la nostra voluntat a recuperar i difondre la memòria històrica dels barris del districte. En definitiva, oferim el mèrit d'un esforç individual i col·lectiu de la gent que forma part de la nostra entitat a fer realitat l'explicació d'unes històries inèdites, desconegudes, d'un territori que té tant història com la resta de la ciutat de Barcelona.


I per als qui no vareu tenir l'oportunitat de passar per la nostra parada, podeu adquirir les nostres publicacions al nostre local de Via Favència nº288A els dimarts i els dijous de 18.00 h a 20.00 h. Per saber la disponibilitat consulteu al blog i cliqueu sobre la imatge "LLIBRES a la venda a l'Arxiu" situada al marge dret.

Fotos: @Piesgar i Ricard Fernández Valentí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada