divendres, 26 d’abril del 2019

L'Arxiu celebra un Sant Jordi farcit de publicacions sobre Nou Barris


Un any més l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ha estat present al Sant Jordi, la Diada del Llibre i de la Rosa. Com és habitual a la marquesina del passeig central de la Via Júlia s'ha disposat d'una parada per a exposar al públic les publicacions a la venda, tant llibres com revistes i butlletins. Els companys i companyes Arnaldo Gil, Antonio Pascual, Ginés Cuesta, Pilar Escamilla, Núria Climent, Josep Maria Babí, Carmen Ríos, Montse Argente, Juanjo Martos, Jordi Sànchez i Marta Grau han estat presents en diferents torns al llarg del dia. Bona part del nombrós públic que per allà ha passejat s'ha aturat al nostre estand, fet que s'ha aprofitat per donar-los a conèixer l'entitat, informant-los de qui som i què fem.



Enguany ha tingut un notable èxit de vendes el llibre "Contes i relats de Nou Barris", número 7 de la Col·lecció Favència escrit pels companys Carlos Navas, Josep Maria Babí i Ginés Cuesta, fet que reflecteix una vegada més l'interès existent per les nostres novetats. Dos dels autors, el Josep Maria i el Ginés, a l'estar allà presents, van signar exemplars.
Altres llibres a la venda han estat "Barcelona tuvo cines de barrio" (de Roberto Lahuerta Melero), "La Marta de Santa Eulàlia" (2ª edició, de Josep Maria Babí i Guimerà) i "L'ensenyament a Nou Barris. 1933-1990" (de Roser Solà i Montserrat). El monogràfic "L'aigua a Nou Barris. Infraestructura i patrimoni", així com exemplars diversos de la revista "L'Arxiu" i els butlletins de la col·lecció "Petit Arxiu" completaren l'oferta amb una òptima resposta del públic, fins i tot superior a la de l'any passat.



Malgrat les inclemències del temps es va viure una jornada agradable, positiva i festiva, amb molts llibres i moltes roses. Anualment ens enorgullim de poder participar al Sant Jordi no només perquè es tracta d'un dia molt especial pel què representa, sinó també perquè tenim l'oportunitat de donar-nos a conèixer una mica més. I el més important de tot, que podem brindar més fàcilment l'oportunitat al públic d'adquirir les nostres publicacions, les quals són fruit de l'esforç i la voluntat de recuperar i difondre la memòria històrica dels barris del districte. Per als qui no vareu tenir l'ocasió de passar pel nostre estand, podeu adquirir les publicacions al nostre local social (seu de l'Arxiu) a l'Espai Via Favència (Via Favència nº288A) els dimarts i els dijous de 18.00 h a 20.00 h. Per saber la disponibilitat consulteu al blog i cliqueu sobre la imatge "LLIBRES a la venda a l'Arxiu" situada al marge dret.



Fotos: Pilar Escamilla.

1 comentari: