dissabte, 20 de juliol del 2019

Presentat el número 76 de la revista "L'Arxiu"


El passat dijous dia 18 a les 19.00 h va tenir lloc a la sala de consulta Francesc Pujol de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris (Espai Via Favència) la presentació del número 76 de la revista "L'Arxiu", que correspon al primer semestre del 2019. L'acte va ser presentat per la companya Montse Argente i pels companys Jordi Sànchez (president de l'entitat) i Arnaldo Gil. Amb l'assistència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 48 pàgines, amb la participació de la majoria dels/de les autors/es dels articles que es trobaven allà presents. La portada d'enguany fa referència a la commemoració del centenari del barri de la Prosperitat, amb una imatge històrica gentilesa d'Antonio Coll i Salat.


Pel que fa a la seva estructura, no han faltat com és habitual els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on s'ha fet balanç del darrer semestre i previsions per al segon semestre de l'any), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat, les col·laboracions i les activitats efectuades durant els primers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "Patrimoni i memòria històrica" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "El racó del soci i de la sòcia" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu) i "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte). Altres seccions menors han estat "Parlen de nosaltres" (quan l'entitat és la protagonista als mitjans de comunicació), "Donacions" (de documentació o material per part de persones, administracions, institucions i entitats) i "L'Arxiu a les xarxes socials" (on es reflecteixen les xifres de visites al blog, al grup de Facebook i al Twitter). Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari.


En aquest número han escrit articles la Mercè Abeyà, la Montse Argente, el Josep Maria Babí, el Casal 3 Voltes Rebel, el Joan Catafal, la Marta de San Nicolàs, el Ricard Fernández, el Jordi Foix, l'Arnaldo Gil, el Gerard Manuel Mora, l'Andrés Naya, la Ruth Rodríguez, l'Alberto Sanagustín, el Jordi Sànchez, la Marga Sànchez i el Joan Termes. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de la Montse Argente i l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística ha estat possible gràcies a la Montse Argente. 
Després de la presentació, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista. Us volem recordar que els socis i sòcies de l'Arxiu que no hagin pogut assistir a la presentació la rebran gratuïtament per correu ordinari, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin adquirir-la, ho podran fer a partir del proper setembre al nostre local social de Via Favència 288A tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros.


Acabat l’acte, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ha començat vacances d’estiu, però a partir del dimarts 3 de setembre tornarem a obrir novament al públic tot oferint interessants activitats que es desenvoluparan al llarg del proper quadrimestre, la majoria relacionades amb aquest any dedicat a la imatge.

Fotos: Ricard Fernández i Valentí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada