dissabte, 7 de desembre del 2019

Exposició fotogràfica dels anys 80 a l'Arxiu


El passat dijous 28 de novembre a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la inauguració de l'exposició fotogràfica que porta per títol "Històries dels 80's a BCN-9 Barris". L'acte, que va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, entre elles gent del barri de Roquetes i la consellera de Govern a Nou Barris Sara Belbeida, va estar presentat pels companys Arnaldo Gil, José María Medina i per l'autor de les fotografies que conformen la mostra, també soci de l'entitat, Juan Manuel Rodríguez Coria "Morocho", acompanyat de familiars seus. Per part de l'entitat hi estigueren presents el Josep Maria Babí, la Carmen Ríos, el Jordi Sànchez, la Montse Argente, l'Antonio Pascual, la Mercedes Hidalgo, la Núria Climent, la Lourdes Ferrando, l'Albert Montaner, la Marga Sánchez, el Jesús Aguilar i el Juanjo Martos.


L'Arnaldo Gil va donar la benvinguda a tothom i va comentar que aquesta exhibició forma part de l'any dedicat a la imatge el qual ha servit per donar a conèixer tant nous talents com talents fins ara desconeguts. El José María Medina va resumir breument la biografia del Juan Manuel, i després va parlar l'esmentat autor, un home que des de la seva senzillesa i humilitat ha estat capaç de produir tota una obra fotogràfica moderna de gran interès històric i documental, una part de la qual forma part del fons fotogràfic de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. Nascut a Lugo i resident a Nou Barris va explicar que, des de fa anys, és aficionat a la fotografia i que va començar de jovenet amb una càmera de manxa Contact fins que després va poder adquirir una Zenza Bronica Nikkor amb la qual ha fet bona part del reportatge aquí exposat.


El resultat és un conjunt força complet i heterogeni de nombroses fotografies de diferents dimensions que venen a fer una síntesi del què foren els anys 80 a Nou Barris, sempre és clar des del punt de vista personal i subjectiu de l'autor, de com ho va viure a nivell personal. D'alguna manera aquí es reivindica la imatge contemporània, moderna, actual, que també té un gran valor documental, enfront de les antigues sempre mal anomenades "històriques" perquè les presents també ho són. S'observen paisatges, manifestacions veïnals, actes festius i escenes de la vida quotidiana. L'estructura principal són grans imatges que destaquen pel seu llenguatge visual, acompanyades d'un conjunt de petites fotografies complementàries, que la venen a completar a mode de reportatge.


L'acte va acabar amb un aplaudiment per part del públic assistent, al qual se'l va obsequiar amb un pica-pica i un refrigeri per cortesia de l'Arxiu. L'exposició és gratuïta i recomanable per a tot el públic en general, i es podrà visitar de dilluns a dijous de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 19.00 h fins el proper dimecres dia 8 de gener del 2020. I si voleu concertar una visita de grup o bé una visita escolar podeu trucar-nos els dimarts i els dijous de 18.00 h a 20.00 h al 932768997.

Fotos: Pilar Escamilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada