dijous, 12 de març del 2020

Inaugurada a l'Arxiu l'exposició de Marga Sánchez "Les dones del meu barri"


El passat dijous dia 5 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la inauguració de l'exposició "Les dones del meu barri". L'acte va comptar amb l'assistència d'unes 25 persones, entre les quals els companys i companyes de l'Arxiu Arnaldo Gil, Josep Maria Babí, Carmen Ríos, Antonio Pascual, Mercedes Hidalgo, Montse Argente, José María Medina, Albert Montaner, Eugènia Álvarez, Núria Climent, Lourdes Ferrando, Jesús Aguilar, Roser Solà, Pilar Escamilla i, naturalment, l'autora dels dibuixos que conformen l'exposició, la Marga Sánchez. La presentació va anar a càrrec de la Montse Argente, la qual va donar la benvinguda al públic allà present i va fer una breu descripció sobre la figura de la Marga per aquelles persones que la desconeguessin. La va definir com una artista polifacètica per les seves facetes com a pintora, fotògrafa i dibuixant. 


Seguidament va fer un breu discurs la Marga Sánchez, on ella va remarcar que, de tots els camps artístics que ha desenvlupat, la fotografia és el que més temps ha dedicat. Va explicar que els dibuixos que conformen l'exposició són petites obres fetes al metro entre els anys 2015 i 2020, en el tram de la L4 comprès entre "Via Júlia" i "Passeig de Gràcia", tant a l'interior dels trens com als vestíbuls i andanes. Generalment és gent que puja i baixa a les estacions del districte de Nou Barris, concretament dones. Ella al seu bolso acostuma a portar una llibreta i un llapis, i quan es tracta de fer alguna cosa més seriosa, porta una llibreta més gran i, per dissimular tot evitant d'intimidar al públic procurant que ningú no se n'adoni del que fa, es posa una gorra i unes ulleres fosques. Ella acostuma a dibuixar molt ràpid, doncs en la seva trajectòria artística ha trepitjat diversos centres artístics com l'Escola Massana, el Cercle Artístic Sant Lluc i la Sala la Llotja, entre d'altres.


De petita ja tenia aquesta afició pel dibuix. Recorda que, de nena, dibuixava als cantons blancs i als espais entre noticies dels diaris perquè no tenia folis. Seguidament va passar el torn de paraula al públic perquè preguntés o donés una opinió personal. L'acte va acabar amb un fort aplaudiment i amb l'oferiment d'un pica-pica i refrigeri per cortesia de l'Arxiu. La mostra és un conjunt de retrats, un homenatge a les dones sense distinció de procedència, on es pot apreciar la diversitat ètnica i cultural a la qual vivim, dones que formen part de la nostra societat i que també són dones de Nou Barris. Al vestíbul de l'Espai Via Favència hi ha exposats nombrosos emmarcats amb un, dos o trets dibuixos de dones de Nou Barris, més un retrat d'una model del Cercle Artístic Sant Lluc i una pintura d'un ram de flors amb un mirallet per tal que les persones visitants puguin també formar part de l'obra.


L'exposició és gratuïta i recomanable per a tot el públic en general. Podreu visitar-la de dilluns a dijous, de 10.00 h a 12.00 h i de 17.00 h a 19.00 h fins el proper divendres 3 d'abril. No us la perdeu!!!

Fotos: Pilar Escamilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada