divendres, 13 de maig del 2022

L'Arxiu participa al Recercat 2022

 

Del 5 al 8 d'aquest mes s'han celebrat novament les Jornades de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana (RECERCAT). Enguany, que arriba a la 18a edició, li ha tocat el torn a Igualada (capital de la comarca de l'Anoia), ciutat que ha estat declarada Capital de la Cultura Catalana 2022. El Recercat ha esdevingut la diada de referència del món dels centres d’estudis com a punt de trobada anual i com a espai de projecció respecte a la ciutadania. Organitzat per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), té com a principals objectius: donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals; facilitar l’accés a les publicacions dels centres; fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana; reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de parla catalana; i reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis. Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.


I una vegada més l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris no ha faltat a la cita. Enguany s'ha recuperat la presencialitat completa i, per aquest motiu, ha estat possible disposar d'una parada, enguany a la carpa i fira de centres d'estudis i dels ateneus federats, situada a la igualadina plaça de Cal Font. En la present edició s'han presentat les nostres publicacions, el projecte 2022 de l'Arxiu relatiu al patrimoni literari de Nou Barris a través d'una completa exposició, alhora que s'han sentit intervencions molt interessants. Aquesta vegada han assistit els companys i companyes Arnaldo Gil, Marta Grau, Jordi Sànchez i Montse Massot.
L'edició d'enguany ha comptat amb taules rodones, exposicions, audiovisuals, presentació de projectes de recerca, visites guiades pel patrimoni igualadí i activitats infantils, entre d'altres coses.
Per descomptat, durant el Recercat ha hagut el corresponent contacte amb persones d'altres entitats culturals, motiu pel qual s'han pogut intercanviar experiències força enriquidores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada