dissabte, 25 de juny del 2022

Roberto Óscar Pérez Martínez, escriptor i veí de la Prosperitat


El passat divendres dia 17 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació dels llibres escrits per Roberto Óscar Pérez Martínez. L'acte, que va comptar amb l'assistència de diverses persones, va estar presentat pel company José María Medina, el qual va donar la benvinguda a tothom.
A continuació el torn de paraula va passar al protagonista convidat. Veí del barri de la Prosperitat, exerceix de conductor d'autobús des de l'any 2002, moment en què va entrar a formar part de la plantilla de TMB, des d'on va estar destinat a la cotxera de la Zona Franca.
Paral·lelament a la seva professió, es dedica a escriptor per vocació. Va ser la possibilitat de poder sentir-se bé expressant els seus sentiments, exercitar la seva ment per desenvolupar tots aquests sentiments i successos, aprendre mentre cerca informació per als seus textos, fer pensar als lectors i motivar-los a continuar llegint, les raons principals que el van portar a escriure.


Els seus inicis com a escriptor es remunten a l'any 1997, quan un cosí seu va perdre la vida en un accident de moto. Per a ell era com un germà i, al no trobar la manera de treure tota la ràbia i el dolor que allò li va provocar, va decidir de seure i posar-se a escriure un poema on expressava tot això.
A les seves obres tracta diversos temes, com ara problemes socials, fets històrics, temes familiars i personals, però sense ser erudit en res de tot això. Ell ho encara sempre amb molt de respecte i buscant el cantó humà en cada tema i vers el personatge, tot plegat per facilitar la comprensió a les persones que llegeixen el que escriu i, fins i tot, arribin a identificar-se amb els personatges.
Fins aquest moment ha escrit quatre llibres: la trilogia titulada "Momentos y sentimientos" i també "Sergei", on va col·laborar, entre d'altres persones, el José María Medina. També escriu en diverses pàgines de Facebook, fins i tot assegura que, a petició popular, un dia farà un recopilatori dels seus posts i ho editarà com a llibre.


Personalment, li resulta més fàcil i còmode escriure prosa perquè li ofereix més joc i més opcions. La poesia, en canvi, la veu més complicada, sobretot quan no es segueixen les regles de la mètrica. Al final, ell escriu per expressar coses, sentiments i que el lector ho pugui comprendre, en definitiva, identificar-se fàcilment amb tot allò que ha escrit.
Acabats els parlaments, el Roberto Óscar Pérez Martínez va signar un exemplar del seu darrer llibre que passarà a formar part de la biblioteca de l'Arxiu. L'acte va ser enregistrat pel company Arnaldo Gil i emès en directe pel grup de Facebook de l'Arxiu, on actualment es troba penjat i a disposició de qui ho vulgui visualitzar i escoltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada