dissabte, 22 d’abril del 2023

L'Arxiu presenta el llibre "Microhistòries de Nou Barris"


El passat dijous dia 20 a les 19.00 h va tenir lloc a la seu de l'Arxiu (Espai Via Favència) la presentació del llibre "Microhistòries de Nou Barris". L'acte, que va comptar amb l'assistència d'una trentena de persones, va estar presentat per les seves autores, la Ruth Rodríguez i la Marta de San Nicolás, reporteres que fa 23 anys que informen sobre el districte de Nou Barris des de l'esmentada televisió local, primer des de Nou Barris Televisió i, des de fa uns anys, directament a Betevé, però també per a NouBarrisNet i al projecte de patrimoni històric Relligant Nou Barris. Amb elles hi estigué present l’Àngels López, editora d’informatius de Betevé, la qual va iniciar la seva etapa professional a Nou Barris Televisió.


El llibre ha estat editat per l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris dins la Col·lecció Favència. Es va preveure que sortís a la llum l'any 2020, però malauradament la pandèmia de Covid-19 ho va impedir. El resultat és un treball que esdevé un recull d’articles i notícies televisives adaptades a l’escrit d'aquests darrers 20 anys que reflecteixen les experiències professionals i humanes d'ambdues autores, alhora la progressiva transformació dels barris del districte. És, a més, un sincer i càlid homenatge al llibre “Relligant Nou Barris” de Francesc Pujol editat l'any 2003, ara fa tot just vint anys. A tot això, l'obra és un reconeixement als veïns, veïnes i entitats que han compartit testimonis, alegries, històries, queixes i reivindicacions, entre d'altres coses. La companya Montse Argente i els companys Antonio Silva, Josep Maria Babí i Jordi Sànchez s'han encarregat de fer l'edició, mentre que el company Arnaldo Gil ha estat el responsable del disseny i la maquetació.


El públic assistent també va aprofitar l'ocasió per fer comentaris i aportacions personals, a destacar les paraules de l'Arnaldo Gil, el Josep Maria Babí, el Jordi Sànchez, l'Antonio Silva i el Pep Ortiz.
L'acte va finalitzar amb un fort aplaudiment. Si voleu saber més detalls de la presentació podeu consultar l'audiovisual penjat a Instagram de l'enregistrament que es va fer en directe (streaming). El llibre, de 250 pàgines, és a la venda a la seu de l'Arxiu al preu de 15€ i en algunes llibreries del districte de Nou Barris. Juntament amb el llibre "Nou Barris, els barris històrics", esdevenen dues novetats de referència que recomanem adquirir durant aquesta diada de Sant Jordi.


Fotos: Pilar Escamilla i José María Medina.

1 comentari: