dissabte, 3 d’agost del 2024

Presentació del número 86 de la revista "L'ARXIU" i comiat de vacances d'estiu


El passat dimarts dia 23 de juliol a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació del número 86 de la revista "L'Arxiu", corresponent al primer semestre del 2024. L'acte va estar presentat per la companya Montse Argente, la qual va destacar que, per primera vegada, la present activitat s’ha enregistrat, muntat i publicat a la nostra pàgina de Youtube, feina de la qual s’ha encarregat el company José María Medina. Amb l'assistència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 64 pàgines (portada i contraportada incloses). Van participar en les explicacions de cada article la majoria d'autors i autores participants que hi estigueren allà presents. A diferència d’altres ocasions, es va començar per l’apartat “In memoriam” per recordar precisament la desaparició de dues persones destacades com van ser el Joan Termes Roig (sempre puntual a lliurar els seus articles i a repartir exemplars a les entitats) i el Ginés Cuesta Ortiz (del qual s’ha fet un llarg i complet article per part del company Josep Maria Babí). La portada d'enguany, a tot color, fa referència a la donació que la família d'en Pere Cànovas ha fet a l’entitat.


Pel que fa a l'estructura de la revista, els apartats han estat: "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, aquesta vegada dedicada al tancament de Nou Barris Acull i a l’evolució de la revista); “Col·laboracions”, “Ens visiten”, “Darreres activitats”, “Parlen de nosaltres”, “Barris”, “Persones de Nou Barris”, “In memoriam”, “Patrimoni i memòria històrica”, “Memorial del Mental”, “Revistes psiquiàtriques” i “Carrers amagats”. En la contraportada, també a color, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat novament amb el seu tradicional anunci publicitari i a la part inferior s’han col·locat uns codis QR per accedir a les xarxes socials on l’Arxiu té presència, és a dir, al blog, a Facebook, a Twitter, a Instagram i a Youtube.


En aquest número han escrit articles el Josep Maria Babí, el Joan Catafal, l’Edgar Collado, el Manuel Delgado, la Pilar Escamilla, el Ricard Fernández, el Pepus Ferrandiz, la Lourdes Ferrando, l’Arnaldo Gil, la Natividad Gil, la Carmen Guilera, la Mercedes Hidalgo, la Roser Solà, l’Ivan Patrici Navarro, el Miguel Ángel Palos, la Ruth Rodríguez, el Miquel Román, l’Alberto Sanagustín, el Jordi Sànchez i el Joan Termes (aquest darrer un article pòstum). L’equip de redacció l’han format la Montse Argente, el Josep Maria Babí i l’Arnaldo Gil. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i Luz Verduzco (de la qual es va fer una menció especial de reconeixement per la seva feina) i la correcció lingüística ha estat possible gràcies a la Montse Argente.


Acabat l'acte, l'Arxiu va anunciar la cloenda de temporada i desitjà un molt bon estiu a tothom. A tot això, les persones assistents tingueren l'ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista. Us volem recordar que els socis i sòcies que no hagin pogut assistir a la presentació rebran gratuïtament el butlletí per correu ordinari i, per als qui no siguin socis/es i vulguin adquirir-lo, ho podran fer a partir del proper dimarts dia 3 de setembre al nostre local de Via Favència 288A, tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Si voleu saber-ne més i amb tot detall sobre com va anar aquesta presentació i de què es va parlar, no dubteu a visualitzar el video que es troba publicat a la pàgina de Youtube de l'Arxiu, oberta a tothom i per a tot el públic en general. I si voleu, podreu escriure les vostres opinions personals.



Des del dia 24 de juliol l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ha començat unes merescudes vacances d’estiu, doncs han estat uns mesos força intensos en els quals s'ha fet força feina. A partir del proper dimarts dia 3 de setembre tornarem a obrir novament al públic, tot oferint interessants activitats que es desenvoluparan al llarg del darrer quadrimestre del 2024 d’aquest curs dedicat a les identitats dels barris i al 40è aniversari de la fundació del Districte 9 o de Nou Barris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada